Κάλεσμα για συμμετοχή στην VI Διεθνή Συνάντηση για

(EnglishEspañolFrancaisItaliano)

Μπουένος Άιρες / Pigüé, Αργεντινή,  από τις 30 Αυγούστου-έως τις 2 Σεπτεμβρίου, 2017

Η VI Διεθνές Συνάντηση για την ”Οικονομία των Εργαζομένων” θα διεξαχθεί στην Αργεντινή από τις 30 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου του 2017. Καλούμε να συμμετέχουν στη νέα αυτή διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης, τους εργαζομένους ανακτημένων και συνεργατικών επιχειρήσεων, συνεταιρισμούς,  κοινωνικές και λαϊκές οργανώσεις,  συνδικαλιστικές οργανώσεις και ακαδημαϊκούς που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ή που ασχολούνται ήδη  με τις  πρακτικές της αυτοδιαχείρισης  και το σχέδιο μιας νέας οικονομίας των εργαζομένων.  Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Μπουένος Άιρες, στο ανακτημένο, αυτοδιαχειριζόμενο ξενοδοχείο Bauen (του οποίου οι εργαζόμενοι  σήμερα απειλούνται με  έξωση από τα δικαστήρια και την και την κυβέρνηση της Αργεντινής), και θα συνεχιστεί (η Συνάντηση) στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Υφαντουργίας ανακτημένο και αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο που βρίσκεται στην επαρχία Pigüé, (Πιγουέ) του Μπουένος Άιρες.

Αυτή η νέα διοργάνωση της Συνάντησής μας, η έκτη κατά σειράν, συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την  πρώτη πρόσκληση του Προγράμματος “Ανοιχτή Πανεπιστημιακή Σχολή” που υλοποίησε η Σχολή Φιλοσοφίας και Γραμμάτων του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, τον Ιούλιο του 2007. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και πάλι στο Μπουένος Άιρες (2009), το Μεξικό (2011), τη Βραζιλία (Joao Pessoa, 2013) και τη Βενεζουέλα (Punto Fijo, 2015), και από το 2014 ξεκίνησαν οι περιφερειακές συναντήσεις στη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κεντρική Αμερική. Οι τελευταίες έγιναν τον  Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2016 με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από περίπου 30 χώρες.

Η νέα αυτή Συνάντηση θα διεξαχθεί σε μια ειδική συγκυρία στην οποία η οικονομία των εργαζομένων, βασισμένη στην αυτοδιαχείριση, όλο και περισσότερο εμφανίζεται ως εναλλακτική λύση στον άγριο καπιταλισμό που εξαναγκάζει την πλειοψηφία των ανθρώπων σε  εκμετάλλευση,  ανασφάλεια και  ανεργία και εξαπολύει πολέμους, επιβάλει διακρίσεις και προκαλεί καταστροφές σε ολόκληρο το πλανήτη. Η έδρα της VI Συνάντησης είναι η Αργεντινή, που έχει μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες στην αυτοδιαχείριση και την ανάκτηση επιχειρήσεων από τους εργαζομένους και αντιμετωπίζει ένα νέο στάδιο νεοφιλελευθερισμού. Από εδώ  καλούμε σε συμμετοχή σε αυτή τη νέα διοργάνωση,  η οποία θα συμπυκνώσει τις συζητήσεις που έχουν γίνει στις τρεις περιφερειακές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις, με στόχο να ενισχυθεί και να διευρυνθεί ο διάλογος  η οργάνωση.

Από την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή έχουμε ορίσει ότι, εκτός από τις συνεδρίες που θα ξεκινήσουν στις 30 Αυγούστου, θα προηγηθεί μια εβδομάδα με δραστηριοτήτες και επισκέψεις σε κοινωνικές οργανώσεις και ανακτημένες επιχειρήσεις στο Μπουένος Άιρες. Η οργανωτική επιτροπή θα εξασφαλίσει τον τρόπο μεταφοράς των συμμετεχόντων από την πρωτεύουσα της Αργεντινής στην πόλη Pigüé όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης, και που ήδη φιλοξένησε την 1η  Περιφερειακή Νοτιοαμερικάνικη Συνάντηση τον Οκτώβριο του 2014. Η ατζέντα αυτών των δραστηριοτήτων θα δοθεί από τον Ιούνιο.

Convocatoria VI encuentro, Esp

workers’ economy meeting, Eng

Convocatoria VI Encontro, Português

Convocation VIe Rencontre, Fra

Κάλεσμα για συμμετοχή στην VI Διεθνή

Appello VI Incontro, Ita

VI Encuentro Internacional, serbio

Anuncios